Sociaal Klusser Gezocht!

Kom jij het GroenGoedteam versterken?

Op acht buurtmoestuinen (Tuinen van de Wijk) verspreid over Rotterdam Noord en -Centrum, verbouwt GroenGoed voedsel met de buurt. Op onze tuinen zijn we altijd aan het bouwen: kassen, composthopen, pergola’s, picknickbanken enz. En er valt ook altijd wat te repareren: sloten, gereedschap, een deur van een kas enz. We zoeken een klusser/ klusster (man/vrouw), die ook sociaal vaardig is en groepen vrijwilligers kan begeleiden bij bouw- en reparatieklussen. Ben jij onze nieuwe sociale klusser?

Rol en Taken

Als sociaal klusser werk je nauw samen met het hele GroenGoed-team. Je belangrijkste rol is vrijwilligers begeleiden bij bouw- en reparatieklussen. We werken met een rooster van wekelijkse tuinwerkmomenten. Tijdens de tuinwerkmomenten begeleiden twee sociaal hoveniers/stadsboer(inn)en de groepen vrijwilligers bij het tuinieren. Jij gaat meedraaien in het rooster van tuinwerkmomenten. Jij wordt een van de twee begeleiders van de tuinwerkmomenten. Als jij ingeroosterd staat ga jij groepen vrijwilligers begeleiden bij klussen: bouwen en repareren. Als er niks te bouwen en repareren is, assisteer je de andere begeleider bij het aansturen van tuinwerkzaamheden.

Alle werkzaamheden die komen kijken bij het klussen pak jij op: van ontwerp van bijvoorbeeld een kas, tot het opzetten van materiaallijsten, het bijhouden van het benodigde gereedschap, de logistiek: het inkopen en vervoeren van materialen naar de tuinen, het maken van financiële overzichten en verantwoording afleggen aan je collega’s en bestuur, het plannen van de werkzaamheden en het aansturen en begeleiden van vrijwilligers die jou gaan helpen. Je kan ook taken aan vrijwilligers delegeren. Maar jij houdt vanuit GroenGoed het overzicht en de verantwoordelijkheid.

Logistiek is een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Met acht tuinen verspreid over Rotterdam Noord en -Centrum, en mogelijk nieuwe projecten in andere gebieden in Rotterdam ben je ook bezig met het vervoeren en verspreiden van materialen en gereedschap. Als het niet anders kan doe je dat met de auto, een busje of aanhangwagen. Maar wanneer je de keuze hebt doe je dat het liefst met een bakfiets.

We zoeken op dit moment iemand die negen uur per week beschikbaar is (8 uur werkmomenten begeleiden + 1 uur logistiek/ondersteunende werkzaamheden). Maar we zijn ver met gesprekken over nieuwe tuinprojecten. We zoeken iemand die in de toekomst wellicht meer uren per week groepen mensen kan begeleiden bij klustaken.

Wat zoeken we in jou?

We zijn dus op zoek naar iemand die kennis en ervaring heeft met klussen. Je moet bijvoorbeeld in staat zijn zelfstandig een kas of gereedschapsschuur te ontwerpen en te bouwen, of een slot van een schuur repareren. Je kan de werkzaamheden plannen, materiaallijsten opstellen, bestellingen plaatsen en financiële verantwoording afleggen. Je werkt precies en veilig.

Minstens net zo belangrijk is dat je groepen mensen kan aansturen en begeleiden. Je bent dus sociaal vaardig en hebt ervaring met leiding geven. Daarbij let je ook op veiligheidsaspecten. Ook moet je om kunnen gaan met moeilijke doelgroepen. Je stemt je werkzaamheden altijd af op de behoeften van de sociaal hoveniers/stadsboer(inn)en en deelnemers van de tuinen. Je hebt ook plezier in het klussen en kan dat plezier overbrengen op vrijwilligers die je gaan meehelpen. Enthousiasme en interesse in tuinieren zijn een pre. Want het kan zijn dat er in periodes niks te bouwen of klussen is. Dan assisteer je de andere begeleider van de werkmomenten bij het aansturen van tuinwerkzaamheden. Het liefst ontwikkel je je verder op tuin-technisch vlak door van ons te leren. Zo kan je je doorontwikkelen om een van onze sociaal hoveniers/stadsboer(inn)en te worden. Het is een pre, als je een goede gereedschapscollectie hebt. In overleg willen we graag meer noodzakelijk GroenGoed-gereedschap aanschaffen, maar het gereedschapsarsenaal is nog niet groot. En, last but not least: je kan autorijden en hebt het liefst ook beschikking over een auto met trekhaak, of busje. En je houdt van fietsen op een bakfiets.

Wat bieden wij?

Je komt te werken voor de tofste organisatie van Rotterdam, die het verbouwen van voedsel combineert met welzijn. Wij werken aan een groene revolutie in de stad. Ook kom je te werken in het tofste team van Rotterdam. Je gaat (net als de rest van het team) als zelfstandig ondernemer werken in opdracht van Stichting GroenGoed. Wij werken met een uurtarief van 40,- inclusief BTW.. Maak je geen zorgen. Als je nog geen zelfstandig ondernemer bent, gaan we je natuurlijk helpen met je inschrijving bij de Kamer van Koophandel en bij alle andere fratsen die je als ZZP’er tegenkomt (btw-aangifte, verzekeringen, etc). Ook kan je de aanhangwagen van GroenGoed gebruiken en mogelijk de toekomstige GroenGoed bakfiets die we willen aanschaffen.

Reageren

Reageer uiterlijk 31 maart, door je cv en motivatie te sturen naar info@groengoedrotterdam.com. In week 14 en 15 (2 april tot en met 15 april) houden we sollicitatiegesprekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *