Over ons

Het team

Daniel Opbroek
Jorinde Kipp
Rutger Henneman
Hilde Labadie

 

Ons doel
Wij zetten ons in voor een mooie, vriendelijke en groene leefomgeving en het verbouwen van gezond voedsel. Wij begeleiden zes buurtmoestuinen in Rotterdam Noord en Centrum; het Wilgenplantsoen, de Bloklandtuin, het Kinderparadijs, het Bergwegplantsoen, Eetbaar Park Pompenburg en Tuin op Hofbogen. Daarnaast werken wij nauw samen met Stichting Vredestuin en zijn we ook op de Vredestuin en de Vredestuin Noord te vinden.

Tuinieren heeft veel positieve effecten op het (samen)leven in de stad. De tuinen helpen de betrokkenen om duurzamer te leven. Samen tuinieren is goed voor de fysieke en geestelijke gezondheid. Je wordt actiever, leert andere buurtbewoners kennen en weet wat zich afspeelt in de wijk. De buurt wordt levendiger, er ontstaat sociale cohesie, sociale controle en een veilige omgeving voor kinderen om op te groeien. Wij zetten de tuinen in om armoede te bestrijden.

De tuinen zijn ontwikkeld als gemeenschappelijke tuinen. Er worden geen percelen grond verdeeld aan individuen. Hier zitten geen verplichtingen en/of kosten aan verbonden. Het tuinieren is daardoor per definitie een groepsactiviteit.

Kom meedoen in een van de buurtmoestuinen en help de wijk levendiger en gezonder te maken. Er wordt wekelijks op vaste momenten gewerkt door een groep deelnemers onder professionele begeleiding. De klussen variëren van werken met planten tot schilderen, bouwen met hout, het opstellen van zaaischema’s of het volgen/organiseren van workshops. Ook voor de kinderen is er genoeg leuks te doen. Het hele jaar door zorgen we samen voor een gevarieerde oogst, die na elk werkmoment verdeeld wordt onder de aanwezigen. Extra oogst wordt geschonken aan armoedebestrijdingsprojecten.

Stichting GroenGoed
Halverwege 2017 is Stichting GroenGoed opgericht. De stichting is verantwoordelijk voor een uitbreiding van de welzijnstaken op de tuinen en een verdere professionalisering, onderzoek, monitoring en het uitbouwen van een netwerk en samenwerkingsverbanden. GroenGoed zal ook structurele geldstromen ontwikkelen om de professionaliteit en begeleiding op de tuinen te kunnen waarborgen.