Tuin van de Wijk Lombardijen (Wo 14:00-17:00 en Vr 14:00-17:00)

Sinds november 2023 zijn we een nieuwe tuin begonnen! In Lombardijen op het grasveld aan de Petrarcastraat. Wat een feest!

De tuin werkt hetzelfde als al onze tuinen: op een of meer vaste werkmomenten (elke vrijdag 14:00-17:00) zijn er twee sociaal hoveniers van GroenGoed om iedereen die mee wil doen te begeleiden bij het verbouwen van voedsel. De tuin is een gezamenlijke tuin (geen individuele tuintjes). En het tuinieren is een groepsactivteit.

Je hoeft je niet op te geven. Je betaalt geen lidmaatschap. Deelname is gratis. Je komt gewoon langs om kennis te maken. Je mag een mailtje sturen, maar dat hoeft niet. Tijdens het werkmoment beginnen we met koffie en thee. We bespreken dan samen wat we willen gaan doen op de tuin en iedereen kiest een taakje om te doen. We gaan zaaien, wieden, planten, snoeien etc. Aan het einde van het werkmoment gaan we oogsten en verdelen we de oogst onder iedereen die er is. Overproductie brengen we naar armoedebestrijdingsorganisaties in de buurt. En op de tuin kan je natuurlijk een grote diversiteit vinden van planten, bloemen, insecten en bodemleven!