Reclaim the Seeds 2023

Reclaim the Seeds is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij steeds in een andere regio het uitwisselen van zaden en informatie wordt gecombineerd met discussie over politieke thema’s en praktische workshops. Het doel is meer mensen betrokken te krijgen bij de strijd voor agrarische biodiversiteit en een robuuste, duurzame voedselproductie. Door de uitwisseling van zeldzame en aparte rassen te stimuleren draagt het project hier direct aan bij.

Reclaim the Seeds (= Laten we de zaden weer opeisen) is begonnen als protest tegen de nieuwe EU-zadenwetgeving. Op het moment ligt er meer focus bij het verzet tegen patenten op gewassen en op de dreigende introductie van nieuwe typen gentech. In het programma komen ook andere praktische, theoretische en politieke landbouw gerelateerde onderwerpen aan bod.”
www.reclaimtheseeds.nl

Dit jaar participeert GroenGoed niet aan het festival. Echter, bij interesse kan men zich aanmelden via de website (bovengenoemd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *