Lancering videohandleiding “Zaaigoed in Overvloed”

Hoera! Het is bijna zover. Op 20 en 21 maart vindt het festival Reclaim the Seeds plaats, dit jaar online. Daar presenteren Hilde van GroenGoed en Ieke en Erik van Longo Maï de Nederlandstalige versie van een schitterend project: Zaaigoed in Overvloed is een serie van 40 filmpjes waarmee iedereen kan leren hoe je zelf groentezaden teelt. Het biedt de basis van theorie en praktijk, een ABC van de zadenteelt en toont alle noodzakelijke stappen voor het telen van zaden. Het is de Nederlandstalige versie van DIYseeds. Via de website  worden deze filmpjes gratis aangeboden in een hele reeks talen. DIYseeds is een heel praktische manier om mensen weerbaar te maken tegen de steeds grotere druk van de landbouwindustrie en de onheilspellende erosie van landbouwdiversiteit en knowhow die daarmee samenhangt.

De producenten van Zaaigoed in Overvloed, Longo maï en het Forum Civique Européen, zijn twee Europese verenigingen die opkomen voor meer landbouwdiversiteit en rechtenvrije, zaadvaste rassen promoten. Ook hun partners in de lage landen, Velt en GroenGoed zijn hier zeer bewust mee bezig.

Presentatie Zaaigoed in Overvloed:

Zaterdag 20 maart 11:30 – 12:30

Zondag 21 maart 10:00 – 11:00

Zie voor Reclaim the Seeds en de presentatie van Zaaigoed in Overvloed: https://reclaimtheseeds-amsterdam.nl

De gehele videohandleiding is in verschillende talen te zien op diyseeds.org, binnenkort dus ook in het Nederlands!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *