Lente op de Lombatuin!

Wat leuk, het voelt al helemaal zomer op de Lombatuin. En wat is er veel gebeurt in de lente!

Aanleg van de Tuin

Volgens plan zijn we de tuin in fases aan het aanleggen. In het najaar hebben we ons gericht op de buitenkant: een schapenhek en een heg. Nu zijn we volop bezig de groentenbedden te ontwikkelen. Dat is veel werk: we graven de paden uit, brengen houtsnippers in de paden en compost op de bedden. Elk bed dat we aanleggen zaaien we direct in.

Wat we nog niet hebben aangelegd, laten we voor de natuurwaarde een beetje verwilderen met wat hoger gras en bloemen. Beetje bij beetje wordt de tuin meer ontwikkeld en alles wat ontwikkeld wordt is direct productief!

Zoveel betrokkenheid!

Het ontstaan van een vrijwilligersgroep kost altijd veel tijd. Maar langzaam maar zeker ontstaat er ook op de Lombatuin al een superleuk begin van een groep enthousiaste buren die regelmatig meedoen. Ook wordt er regelmatig koffie en gebak gebracht door buren. Waar we altijd superblij mee zijn!

En aan de kinderen uit de buurt ligt het al helemaal niet. Die zijn niet van de tuin weg te slaan! Elk werkmoment doet er wel een groepje buitenspelende kinderen mee met het vullen van kruiwagen compost of houtsnippers, met het zaaien en poten of onkruid wieden en vanaf nu ook met oogsten en oogst uitdelen.

Eerste Oogst!

Doordat we elke vierkante meter die we aanleggen ook direct productief maken. hebben we ook direct al oogst. Afgelopen vrijdag hebben we voor het eerst spinazie geoogst. Het was direct teveel voor de vier deelnemers. En we hebben ook spinazie aan huis gebracht bij de ouders van helpende kids.

Vooruitblik

We hebben dit jaar nog mooie ontwikkelingen in het vooruitzicht. De komende tijd gaan we verder met het aanleggen van de groentenbedden, het zaaien en oogsten.

Ook zullen er binnenkort picknicktafels komen. Maar nog spannender is dat we een vergunning hebben aangevraagd voor het plaatsen van een tuinpavilioen. Financien hebben we al binnen doordat we vorig jaar de 100 jaar Volkskracht awards hebben gewonnen. En natuurlijk zullen we na de groentenbedden ook een begin maken met het voedselbosgedeelte.

Doe mee!

Het is hartstikke leuk als je mee komt doen! Elke woensdag en vrijdag zijn we van 14:00 tot 17:00 op de tuin (aan de Petrarcastraat) en kan je gewoon aansluiten. Het is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Dat mag wel, maar hoeft niet. Kom gewoon langs om kennis te maken! Je kan geen individueel tuintje huren. Het tuinieren is een groepsactiviteit. Het is dus ook nog eens supergezellig. Een te gekke manier om je buurtgenoten te leren kennen en samen iets leuks te doen!

Partners

We zijn ook superblij met onze partners die de tuin mede mogelijk maken. Niet alleen financieel. Van het Huurdersplatform Lombardijen hebben we ook al een paar keer extra gereedschap kunnen lenen voor de grotere activiteiten. Zo leuk dat dat kan!

Afbeelding met tekst, teken

Automatisch gegenereerde beschrijving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *