Coördinator/Communicatiemedewerker Gezocht!

Kom jij het GroenGoedteam versterken?

Op acht buurtmoestuinen (Tuinen van de Wijk) verspreid over Rotterdam Noord en -Centrum, verbouwt GroenGoed voedsel met de buurt. We zijn continu aan het groeien en zitten in een belangrijke ontwikkelingsfase: van een jonge start-up groeien we uit tot een organisatie die niet meer weg te denken is uit Rotterdam. We zoeken een creatief en organisatorisch talent die ons kan helpen in deze ontwikkeling. Heb jij passie voor groen en welzijn? Ben jij onze nieuwe organisatorische duizendpoot?

Rol en Taken

Als coördinator/communicatiemedewerker werk je nauw samen met het hele GroenGoed-team. Je belangrijkste rol is organisatorisch en communicatief. Je krijgt een aantal dagelijkse taken (voor ongeveer 4 uur per week) zoals het beantwoorden van GroenGoed-mail, aansturen van vrijwilligers bij het openen en sluiten van de Tuin op Hofbogen, sleutelbeheer, het bijhouden van de website, social media en het schrijven van een nieuwsbrief. Daarnaast organiseer je het jaarlijkse oogstfeest. Dit is een piekmoment van ongeveer 10 weken waarin je per week nog eens 4 uur extra werkt. Je hoeft geen tuinwerkmomenten te coördineren.

Je doet dit alles niet alleen. Ons team bestaat uit duizendpoten met overlappende taken en talenten. We zijn een sterk team en vangen makkelijk taken van elkaar op. Je zal in het begin dus ook vooral assisteren in het managen van GroenGoed. Maar in overleg en aangepast aan mogelijkheden die ontstaan en jouw ontwikkeling zal je meer en meer verantwoordelijkheid op je nemen.

Belangrijk is dat we iemand zoeken die binnen GroenGoed kan groeien en in de toekomst ook strategisch meedenkt en mee uitvoert. Taken die er in de toekomst bij kunnen komen zijn het aanvragen van fondsen en subsidies, het tot stand brengen van opdrachtovereenkomsten, en het doen van verantwoording. Je ontwikkelt dan nieuwe projecten van de planvormingsfase tot het werven van partners tot het voeren van onderhandelingsgesprekken, het schrijven van subsidie-aanvragen en offertes, het opzetten van monitoringsprogramma’s. Je gaat in dat geval ook leidinggeven aan collega’s en vrijwilligers en onderhoudt het partner-netwerk.

Wat zoeken we in jou?

Jij draagt bij aan de organisatorische en strategische kracht van GroenGoed. Je bent een teamspeler maar kan ook zelfstandig werken. Je kan goed organiseren, regelen en leidinggeven. Je hebt visie en weet vanuit je visie te komen tot strategische keuzes en concrete uitvoering. Je bent flexibel en creatief. Naar partners toe ben je strategisch maar ook diplomatiek. Het liefst heb je ervaring met welzijnswerk of cultureel-maatschappelijk werk en heb je een relevant netwerk in Rotterdam. Als het moet weet je ambtenaren, buurtbewoners, woningbouwcorporaties, fondsen en soms zelfs de gemeenteraad, voor je te winnen. Groene vingers of ervaring in het groen is een plus. Maar dit is niet per see nodig. Passie voor biodiversiteit, voedsel en een rechtvaardige samenleving natuurlijk wel!

Je bent sociaal en communicatief vaardig. Je kan goed overweg met projectplannen, subsidieaanvragen, excel en social media. Je hebt een vlotte pen. En je kan structuur brengen waar nog geen structuur is. Ook ben je een makkelijke regelneef/nicht en kan je (groepen) vrijwilligers aansturen en coördineren.

Wat bieden wij?

Je komt te werken voor de tofste organisatie van Rotterdam, die voedsel verbouwen combineert met welzijn. Wij werken aan een groene revolutie in de stad. Ook kom je te werken in het tofste team van Rotterdam. Je gaat (net als de rest van het team) als zelfstandig ondernemer werken in opdracht van Stichting GroenGoed. Het aantal uur dat je komt werken en het uurtarief stellen we in onderling overleg vast en is afhankelijk van de precieze rol en taken die je op je gaat nemen. Maak je geen zorgen. Als je nog geen zelfstandig ondernemer bent, gaan we je natuurlijk helpen met je inschrijving bij de kamer van koophandel en bij alle andere fratsen die je als Zzp’er tegenkomt (btw-aangifte, verzekeringen, etc).

Reageren

Reageer uiterlijk 23 mei, door je cv en motivatie te sturen naar info@groengoedrotterdam.com. Op de volgende momenten houden we sollicitatiegesprekken: 27 mei ’s avonds (vanaf 19:30), 30 mei (13:30-17:00), 31 mei ’s avonds (vanaf 19:30).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *