Doe mee met de klimaatfietstochten

Als je deze zondag een keer niet wil tuinieren tegen klimaatverandering, maar een keer wil fietsen of lawaai maken: doe dan mee met de klimaatactie! Georganiseerd door de Rotterdamse Klimaatbeweging. Als je wel liever wil tuinieren: ons werkmoment op de Vredestuin gaat gewoon. En na afloop van het werkmoment, om 17:00, hebben we zelfs voor het eerst sinds tijden weer een kampvuurtje!

Nu is het tijd voor actie

De uitspraak omtrent Shell is je vast niet ontgaan. Het was een mooie overwinning. In schril contrast is binnenkort het treurige zesjarige jubileum van de Urgenda-uitspraak. De rechter had in 2015 geoordeeld dat de Nederlandse Staat tot eind 2020 de tijd zou krijgen om zich aan het Parijse Klimaatakkoord te houden. De afgelopen jaren zijn ze alleen druk geweest met de uitspraak aanvechten, zonder resultaat. Hierdoor dus geen resultaten in het behalen van het Parijse Klimaatakkoord.

Precies zes jaar na de uitspraak, op 24 juni 2021, zijn er landelijke acties om onze overheid dringend te herinneren aan de uitspraken en klimaatrechtvaardigheid. Ook in Rotterdam wordt er actie gevoerd tegen de nalatigheid. Doe jij mee?

Wanneer: Zondag 27 juni (Zie voor het programma het facebookevenement)

Wat: Fietsprotest door Rotterdam met afsluitende samenkomst

Hoe:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *