Geveltuinendag!

GroenNoord op de Hof van Noord, Stadskwekerij de Kas, GroenGoed en de Heultuin deelde planten uit aan bewoners voor hun geveltuinen en nieuw aan te leggen geveltuinen. Het was landelijke geveltuinendag op 29 mei. Met het mooie weer was er een mooie opkomst. Bewoners konden een keuze maken uit het ruime aanbod van planten en kregen daarbij volop advies. In Bergpolder, Liskwartier, Blijdorp, de Proveniersgingen en het Oude Noorden gingen bewoners aan de slag met de vergroening van hun straat. Bewoners van de Bloklandstraat, waar vorig najaar al een succesvolle geveltuinendag werd georganiseerd legden 110 meter nieuwe geveltuinen aan in de Bloklandstraat en in de Vinkenlust. Het Klimaat Actie Team van het Rotterdams WeerWoord en GroenGoed gaf ondersteuning met financiën, gereedschap, logistiek en coördinatie. De planten van Hof van Noord werden gedoneerd door de organisatie Geveltuinendag. (Tekst en Foto’s door Johannes Odé (zie het hele fotoverslag hier op Noord010inbeeld.) #geveltuinendag#geveltuinen#groennoord#groengoed#stadskwekerijdekas#heultuin#klimaatactieteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *