Oogstfeest Wilgenplantsoen 23 september

 

Beste mensen,

Kom naar ons oogstfeest!

Op woensdag 23 september van 14-19 uur bij het Wilgenplantsoen op het plein in de Stolkstraat

Ook voor de tuinen was het een pittig seizoen. Maar we zijn er trots op en dankbaar voor hoe we het ondanks corona met z’n allen voor elkaar hebben gekregen door te gaan met tuinieren en Rotterdam en de wereld mooier, duurzamer en socialer te maken. Dankzij de inzet van alle deelnemers was het mogelijk elkaar te blijven ontmoeten. Ook was de oogst zó overvloedig dat we veel groente weg hebben kunnen geven aan andere organisaties die zich bezig houden met armoedebestrijding en duurzaamheid zoals Groenten zonder Grenzen/Veggies to the Rescue, de Nico Adriaan Stichting en Keju Cares. Bovendien hebben veel nieuwe mensen zich dit seizoen bij ons aangesloten, omdat ze op een ecologischer of zelfvoorzienender manier willen leven, hun compost kwamen wegbrengen en bleven plakken, nieuwe mensen wilden leren kennen, hun Nederlands wilden verbeteren of om andere redenen. Tijdens het oogstfeest vieren we de rijkdom van onze tuinen en de verschillende betekenissen die de tuinen hebben.

Dit jaar staat op het programma:

– Verschillende workshops voor kinderen (en volwassenen) zoals spel/beweging met Lenka, knutselen met Esle (Kinderparadijs) en timmeren met Rombout

– Groenten Zonder Grenzen komt koken met de groenten uit de tuin. Verser kan niet! Het eten is rond 17 uur klaar. Zie voor deze toffe club: www.groentenzondergrenzen.nl

– Boeren/boerinnen photobooth: zet jezelf op de foto als echte stadsboerin/-boer in onze speciaal hiervoor ingerichte photobooth

– Laat je door onze tuinfilosoof interviewen over je lievelingsgroente en meer.

Praktisch

Eten: Groenten Zonder Grenzen komt koken met groenten van de tuin. Fijn als je zelf ook wat drinken en/of (zelfgemaakt) eten meebrengt.

Wij vragen iedereen zich te registreren bij het registratiepunt op het plein: als er iemand met corona op het feest is, kan de GGD ons daarvan snel op de hoogte brengen. GroenGoed zal deze gegevens 3 weken bewaren en daarna vernietigen.

Ook wij moeten de coronaregels toepassen. Daarom vragen we je om je aan onderstaande regels te houden:

– houd 1,5 meter afstand van elkaar.

– was of desinfecteer regelmatig je handen, i.i.g. bij binnenkomst op het terrein en voor het eten.

– volg de looproutes; laat de blokkades staan.

– volg de instructies van de coördinatoren op.

Houden we ons niet aan de regels dan riskeert GroenGoed een boete van €4000. Hou jij je als bezoeker niet aan de regels van de organisatie, dan riskeer je zelf een boete.

Zelf meenemen:

– eigen bord, beker en bestek mag; (anders hebben wij wegwerpspullen)

– tupperwarebakjes om restjes in mee naar huis te nemen

– een stoel of kleed als je zeker wil zijn van een zitplek.

– als het regent een paraplu. Er is geen plek om te schuilen.

Helpen

Het is een feest van ons allemaal, dus het is fijn als iedereen iets kan bijdragen. Wij kunnen vooral op de dag zelf hulp gebruiken bij het op- en afbouwen, toezicht houden, rondleidingen geven, registreren, drankjes uitschenken, assisteren bij kinderactiviteiten enz. Wil je je opgeven om te helpen stuur dan een mailtje naar hilde@groengoedrotterdam.com met daarin: je naam, wat ze zou willen doen en van hoe laat tot hoe laat je er kan zijn.

Aanmelden via facebook mag, hoeft niet.

We hopen je te zien tijdens het oogstfeest! Laten we er ondanks alle beperkingen een mooi feest van maken!!!

Groeten

GroenGoed en Vredestuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *