Oogstfeest Vredestuin! 6 september

Kom ook naar het Oogstfeest!

Op 6 september van 15-21 uur in Park Pompenburg, Couwenburg, Rotterdam (naast Hofplein).

Ook voor de tuinen was het een pittig seizoen. Maar we zijn er trots op en dankbaar voor hoe we het ondanks corona voor elkaar hebben gekregen door te gaan met tuinieren en Rotterdam en de wereld mooier, duurzamer en socialer te maken. Dankzij de inzet van alle deelnemers was het niet alleen mogelijk elkaar te blijven ontmoeten, ook was de oogst zó overvloedig dat we veel groente weg hebben kunnen geven aan andere organisaties die zich bezig houden met armoedebestrijding en duurzaamheid zoals Groenten zonder Grenzen/Veggies to the Rescue en Nico Adriaan Stichting. Bovendien hebben veel nieuwe mensen zich dit seizoen bij ons aangesloten, omdat ze op een ecologischer of zelfvoorzienender manier willen leven, hun compost kwamen wegbrengen en bleven plakken, nieuwe mensen wilden leren kennen, hun Nederlands wilden verbeteren of om andere redenen. Tijdens het oogstfeest vieren we de rijkdom van onze tuinen en de verschillende betekenissen die de tuinen hebben.

Dit jaar staat op het programma:

  • Kids vertier: Groentepoppetjes maken met Monique van het Eco Speelhuis (15.00-17.00).
  • Broodjes bakken boven het kampvuur, stoepkrijten, bijkletsen, spontane rondleidingen door het park en de tuin.
  • Groenten Zonder Grenzen komt koken. Zij gaan een heerlijk maaltje bereiden met de groenten uit de Vredestuin. Verser kan bijna niet! Zie voor deze toffe club: www.groentenzondergrenzen.nl Eten is rond 18 uur.
  • Boeren/boerinnen photobooth: zet jezelf op de plaat als echte stadsboerin/-boer in onze speciaal hiervoor ingerichte photobooth en stuur je foto naar: info@groengoedrotterdam.com o.v.v. “foto oogstfeest”.
  • Presentatie boekje van Emma over en voor de tuinen!

Deze keer is er geen live muziek. We zullen wel een muziekbox verzorgen. Meezingen is helaas nog niet toegestaan. Dansen (op afstand) wel!

Praktisch:

Eten: Groenten Zonder Grenzen komt koken. Fijn als je zelf ook wat drinken en/of (zelfgemaakt) eten meebrengt, in de vorm van bijgerechten en/of toetjes. Let op: het gasfornuis is op 6 september bezet door Groenten zonder Grenzen!

Registreren: Wij vragen iedereen zich te registreren bij het registratiepunt op het plein, zodat wij jullie gegevens kunnen doorgeven aan de GGD, mocht er zich onder ons iemand met corona blijken te bevinden. Wij zullen deze gegevens uiterlijk binnen 3 weken vernietigen.

Coronaregels: Ook wij moeten de coronaregels toepassen. Daarom vragen we je om je aan onderstaande regels te houden:

  • houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • was of desinfecteer regelmatig je handen, i.i.g. bij binnenkomst en voor het eten.
  • volg de looproutes; laat de blokkades staan.
  • volg instructies van de coördinatoren op.

Houden we ons niet aan de regels dan riskeert GroenGoed een boete van €4000. Hou jij je als bezoeker niet aan de regels van de organisatie, dan riskeer je zelf die boete.

Zelf meenemen:
– eigen bord, beker en bestek; tupperwarebakjes om restje in mee naar huis te nemen
– een stoel of kleed als je zeker wil zijn van een zitplekje.
– je eigen paraplu, aangezien er geen tenten zijn om onder te schuilen.

Let op: er is geen wc aanwezig!

Helpen
Het is een feest van ons allemaal, dus laten we allemaal een steentje bijdragen. Wij kunnen vooral op de dag zelf hulp gebruiken bij het opbouwen, looproutes uitstippelen, toezicht houden, rondleidingen geven, afbouwen, opruimen enz. Zie bijgaande lijst. Wil je je opgeven om te helpen stuur dan een mailtje naar h.c.labadie@gmail.com met daarin: je naam, wat ze zou willen doen en van hoe laat tot hoe laat we op je kunnen rekenen.

Aanmelden via facebook mag, hoeft niet.

We hopen je te zien tijdens het oogstfeest! Laten we er ondanks alle beperkingen iets vreugdevols van maken!!!

Tot zondag!
Groeten.
Judith, Jonathan, Hilde, Daniel, Rutger en Lenka.

GroenGoed en Vredestuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *