Lente-oogst

Hoewel we het deze weken zonder vrijwilligers moeten doen en het ook voor GroenGoed en Vredestuin een verwarrende tijd is, gebeurt er toch veel op de tuinen. Wij hebben opvallend veel oogst zo vroeg in het seizoen; overblijvende planten van vorig jaar die de milde winter overleefd hebben. Winterpostelein, palmkool, snijbiet, peterselie… Wij werden benaderd om groenten te leveren aan verschillende armoedebestrijdingsprojecten en gaven eten weg aan Keju Cares Initiatief https://www.openrotterdam.nl/bewoners-almondestraat-in-noord-zetten-zich-in-voor-de-buurt/content/item?1156167&fbclid=IwAR3OC0zb9ARYfcXIqN2EN_rxmpA2LRQTOhL0MCxYEWw4xsMdo6607JUdyk4 en vooral aan Groenten zonder Grenzen. Zie: https://www.groentenzondergrenzen.nl We zijn blij dat we onze overvloed kunnen delen met anderen die het hard nodig hebben en om in contact te zijn met deze toffe initiatieven die voedselverspilling tegengaan en armoede en eenzaamheid bestrijden!

Een paar foto’ van de oogst en de nieuwe opkweek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *