Eetbaar Park Pompenburg is knallend van start gegaan!

We werden een tijd geleden banaderd door The Pollinators om samen aandacht te geven aan de landelijke zaaidag op 22 april 2018. Ook PINK Zuid Holland (jongeren van PVVD) sloot aan en met elkaar hebben we een zaaiactie op Park Pompenburg georganiseerd. We besloten het gelijk wat groter aan te pakken en ook te beginnen met de inrichting van ‘Eetbaar Park Pompenburg’.

Er waren veel voorbereidingen, maar gelukkig kwam Vluchtelinenwerk Nederland met een groep energieke jongeren om ons te helpen met het kaarmaken van de bloembedden (zie: graven, spitten en compost rijden).

Naast de fruitboompjes die we bij een kwekerij kochten, hadden we ook 10 boompjes bij Stichting Corazon gereserveerd. Stichting Corazon wist een grote partij fruitboompjes te redden van de versnipperaar. Toen boompjes werden gebracht, bleek dat Stichting Corazon graag meer bomen wilde doneren… Daar waren we natuurlijk heel erg blij mee.

Op 22 april was de opkomst van bezoekers, vrijwilligers en media groot! De zon scheen, er was een toffe lezing over bijen en biodiversiteit van Immeke. Kortom, het was heerlijk!!
Bekijk hier een leuk filmpje van OPEN Rotterdam over de zaaidag.

Er is, naar schatting, 250m2 ingezaaid met een bloemenmix maar bijtjes erg blj van worden.  Er zijn meer dan 100 fruitbomen (appel, peer, pruim en kersen) en meer dan 100 fruitstruiken (framboos, aalbes, kruisbes en duindoorn) geplant!  Onze volgende klus is het bestellen van picknicktafels zodat het park goed in gebruik genomen kan worden!

P.s. Bedankt Marijn van Greenview Gardens  voor de hulp bij het begeleiden van de vrijwilligers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *