Vacature: Groepsbegeleider Gezocht!

Tuin van de Wijk Lombardijen

Kom jij het GroenGoedteam versterken?

Ben jij een sociaal talent en gewend om groepen mensen aan te sturen? Misschien ben je wel jeugdwerker of bokslerares, of juist activiteitenbegeleider voor ouderen? Heb je totaal GEEN ervaring met tuinieren, maar lijkt het je wel leuk het te leren? Wil je eens met ons kennis maken om te kijken of dit werk iets voor je is? Wij zijn hartstikke benieuwd naar jou!

GroenGoed verbouwt voedsel met de buurt op steeds meer Tuinen van de Wijk in Rotterdam. Het tuinieren zetten wij in als welzijnsactiviteit, om klimaatverandering tegen te gaan en armoede te bestrijden, om te bouwen aan een duurzame en menswaardige stad waar mensen een band aangaan met elkaar en de natuur. www.groengoedrotterdam.com

In 2023 starten we een nieuwe Tuin van de Wijk in Lombardijen. Op vaste werkmomenten in de week begeleiden we iedereen die mee wil doen bij het tuinieren. Een GroenGoed tuin is een centrum van activiteit en verbinding in de wijk. We zijn op zoek naar iemand die groepen deelnemers wil begeleiden op de tuin. We zoeken vooral een sociaal talent die binding heeft met Lombardijen. Ervaring met tuinieren is niet noodzakelijk. Als je maar interesse hebt en het wil leren!

Rol en Taken

Je belangrijkste rol is het begeleiden van vrijwilligers. We werken met een rooster van wekelijkse tuinwerkmomenten. Tijdens de tuinwerkmomenten begeleiden twee begeleiders de groepen vrijwilligers bij het tuinieren. Jij gaat meedraaien in het rooster van tuinwerkmomenten. Je wordt een van de twee begeleiders op de nieuwe tuin in Lombardijen.

In de loop van de tijd zal je van de andere begeleiders alle kneepjes van het vak leren: zaaien, wieden, oogsten, snoeien. In het begin assisteer je meer. Makkelijke klussen heb je snel onder de knie en kan je al snel zelf begeleiden. Later zal je steeds meer zelf alle tuin-instructies kunnen geven aan deelnemers.

Naast het begeleiden van wekelijkse tuinwerkmomenten, ben jij de verbinding tussen de tuin en wijkbewoners en wijk-organisaties. Je werft buurtgenoten om mee te doen. En je onderhoudt een groeiend wijknetwerk van partnerorganisaties zoals SOL, het Huis van de Wijk, woningbouwcorporaties, scholen, enz. Daarnaast help je mee in het organiseren van leuke extra activiteiten op de tuin, zoals een wijkmaaltijd, taalles op de tuin, of een kinder-kruiwagenrace.

ZZP, 8 uur per week

We zoeken op dit moment iemand die acht uur per week beschikbaar is (6 uur werkmomenten begeleiden + 2 uur ondersteunende werkzaamheden). In overleg begin je in juni, juli of augustus. Komend jaar kan je naar alle verwachtingen snel meer uren per week bij ons werken, want GroenGoed is snel aan het groeien met veel nieuwe tuinprojecten in het verschiet.

Wat zoeken we in jou?

We zijn vooral op zoek naar verassend sociaal talent. Tuinier-vaardigheden leer je snel van je collega’s. Het belangrijkste is dat je makkelijk groepen mensen aanstuurt en begeleidt. Ook moet je makkelijk om kunnen gaan met moeilijke doelgroepen. Het liefst heb je een relevante sociale opleiding of werkervaring. Het is een pre als je in Lombardijen of in de buurt woont en een netwerk in de wijk hebt. Want je wordt een belangrijke schakel tussen de tuin, wijkbewoners en wijk-organisaties. Ook ben je een teamspeler en stem je werkzaamheden af op de behoeften van je collega’s en deelnemers van de tuin. Het helpt als je leergierig bent en enthousiasme hebt voor de natuur of voedsel en als je dat enthousiasme kan overbrengen op deelnemers.

Wat bieden wij?

Je komt te werken voor de tofste organisatie van Rotterdam, die het verbouwen van voedsel combineert met welzijn. Wij werken aan een groene revolutie in de stad. Ook kom je te werken in het leukste team van Rotterdam. Je gaat (net als de rest van het team) als zelfstandig ondernemer werken in opdracht van Stichting GroenGoed. Maak je geen zorgen. Als je nog geen zelfstandig ondernemer bent, kunnen wij je altijd helpen met dingen zoals je inschrijving bij de Kamer van Koophandel en andere zaken die je als ZZP’er tegenkomt (btw-aangifte, verzekeringen, etc). Daar komen we samen uit!

Reageren

Reageer uiterlijk 20 juni, door je cv en motivatie te sturen naar info@groengoedrotterdam.com.

www.groengoedrotterdam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *