‘Naar een Rotterdams Netwerk van Groene (Voedsel)Initiatieven’

Publicatie Edicitnet Actieonderzoek!

Vereniging Groen010 heeft een zelfonderzoek gepubliceerd van groene (voedsel)initiatieven naar manieren van onderlinge samenwerking. Het is geschreven door GroenGoed-hovenier Rutger Henneman en hier te lezen: Naar een Rotterdams Netwerk van Groene (Voedsel)Initiatieven’. (Voor de lezer met weinig tijd kan je in de inhoudsopgave de samenvatting zoeken)

Het onderzoek was een eerste fase van het Edicitnet (Edible Cities Networks) Living Lab in Rotterdam. Aan dit onderzoek naar manieren van onderlinge samenwerking, hebben 34 Rotterdamse initiatiefnemers deelgenomen. Het heeft geleid tot een lijstje met handelingsperspectieven voor onderlinge samenwerking. De volgende stap is dat we met zijn allen een of meerdere handelingsperspectieven kiezen om uit te voeren. Handen uit de mouwen, dus!

GroenGoed investeert veel in onderlinge samenwerking. Om ervoor te zorgen dat Rotterdam als stad grote stappen zet om te vergroenen, meer eetbaar, biodiverser, duurzamer en rechtvaardiger te worden is de ontwikkeling van grote samenwerkingsverbanden superbelangrijk! Dit onderzoek is een grote stap in de zich steeds verder ontwikkelende groene en stadslandbouwbeweging in Rotterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *