Bollen Bollen Bollen!

Deze weken planten we op alle tuinen van GroenGoed duizenden bloembollen! Verschillende bloemen, maar ze hebben een ding gemeen: ze bloeien vroeg in het voorjaar en daar zijn de bijen die met stramme ledematen hun eerste vluchten na de winter maken hartstikke blij mee.

 

De bloembollen hebben we gekregen. De provincie Zuid-Holland wil de meest bijvriendelijke provincie van Nederland worden en roept iedereen op daaraan mee te werken. Rotterdam doet nu ook mee en om dat te vieren, deelt het project Bijenlandschap duizenden biologische (biologisch, dus zonder gif, want daar gaan bijen juist van dood) bollen uit. De bloembollen worden verspreid door de groeninitiatieven in Rotterdam Noord die zich verenigd hebben in het Groenweb, en gefinancierd door Groene Cirkels Bijenlandschap.

 

Meer info: www.bijenlandschap.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *