Met Rotterdammers naar de Klimaatmars!

GroenGoed en de Vredestuin gingen mee naar de klimaatmars in Amsterdam. 40.000 mensen lieten van zich horen! Rutger Henneman trok samen op met Wim Wiegman, mediamaker van WijkTV om samen een filmverslag te maken van de grootste klimaatmars in Nederland tot nu toe.

Spandoeken en Borden

Samen met Rotterdams Klimaatinitiatief, Rotterdam Fossielvrij, Milieudefensie Rotterdam, Extinction Rebellion Rotterdam, DWARS Rotterdam-Rijnmond en nog veel meer organisaties hebben GroenGoed en de Vredestuin de afgelopen tijd Rotterdammers opgeroepen samen te reizen naar Amsterdam. Een week eerder organiseerden deze organisaties samen een leuk evenement om spandoeken en borden te maken. Die borden werden uitgedeeld voordat we de trein instapten.

In de Media

De klimaatmars is niet onopgemerkt gebleven voor Rotterdamse Media. Zo verscheen een aankondiging in de Nieuwspeper online (Rotterdambijlage van de Metro) en een fotoverslag van het spandoekenevenement op Noord010 in beeld.

RTV Rijnmond en Open Rotterdam tv zwaaiden ons uit toen we op 10 maart naar Amsterdam vertrokken. En het filmverslag van Wim Wiegman en Rutger Henneman is op WijkTV te zien.

Een Rotterdams ‘Klimaat’Akkoord

Woensdag 13 maart wordt naar alle verwachtingen plannen besproken voor een Rotterdams Klimaatakkoord in de vergadering van de Commissie Energietransitie Duurzaamheid, Economie en Mobiliteit. Eerder werd door Leefbaar, 50+ en Denk ervoor gezorgd dat er niet over dit klimaatakkoord gesproken werd (omdat ze willen wachten op een Nederlands klimaatakkoord).

Woensdag 13 maart is er naar alle waarschijnlijkheid wel een meerderheid vóór om die plannen te bespreken. GroenGoed gaat dan met meerdere organisaties inspreken (waaronder het Rotterdams Klimaatinitiatief). Wij vinden het absurd dat we in Rotterdam geeneens willen praten over oplossingen voor klimaatverandering. Dagelijks sterven vele soorten uit, rukken de woestijnen op, stijgt de zeespiegel, smelt het leefgebied van ijsberen, kampen vele mensen met overstromingen, ontaan hulpbronnenoorlogen en zijn vele klimaatvluchtelingen op de been. Jaarlijks sterven bijna vijf miljoen mensen door de fossiele brandstoffenindustrie. Hoe kan het dat we als stad bang zijn om voorop te lopen om deze problemen aan te pakken?! Als het politieke gesprek tegengehouden wordt, dan gaan wij er wel over praten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *