De officiële opening van Luchtpark

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen was het een drukte van jewelste op Tuin op Hofbogen. Op het dak was o.a. een inspiratie markt, met informatie over groene daken, wateropvang, biodiversiteit, een bar en allerlei activiteiten. Bij GroenGoed konden er bloemzaad-bommetjes gemaakt worden, waar bijen en vlinders erg blij van worden. We stimuleerden iedereen om de bommetjes mee naar huis te nemen en een kale, saaie plek te bombarderen!!

Ook vond in dit weekend de officiële opening van het Luchtpark plaats, waar Tuin op Hofbogen onderdeel van is.  Dit betekent dat het park van zonsopgang tot zonsondergang publiekelijk toegankelijk is. En dit werd groots aangepakt, er waren picknickmanden te koop, dansvoorstellingen en muziek. Ook kwamen de organisaties van de Rotterdamse Dakendagen, de Hofbogen BV, Zus en GroenGoed even aan het woord.

De hele maand stond nog in het teken van de opening, want elk weekend in juni kon men slapen in een van de kunstobjecten, die voor de gelegenheid op het dak waren geplaatst.

Foto’s: Johannes Odé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *