Subsidie bewonersinitiatieven toegekend!

Gebiedscommissie Noord en medewerkers van de gemeente beoordeelden tijdens Initiatiefrijk Noord allerlei bewonersinitiatieven. Op zaterdag 11 november konden de initiatieven bij het snelloket worden ingeleverd.

Ter aankondiging van dit snelloket hebben 24 Rotterdamse initiatiefnemers zich gepresenteerd op borden op verschillende plaatsen in Rotterdam Noord. Ook GroenGoed werd goed vertegenwoordigd met wel twee borden!

 

Ook wij zijn op zaterdag 11 november naar het Eudokiaplein gegaan om twee plannen in te leveren.

1) Een uitbreiding van de Bloklandtuin. Een deel van de aangrenzende brede stoep wordt bij de tuin betrokken. De voordelen zijn: meer ruimte voor deelnemers, vergroening, waterberging, meer biodiversiteit, beter leefklimaat, meer oogst en een fijne straat.

2) Houten plantenbakken maken die zo zijn ontworpen zodat er vanuit een rolstoel getuinierd kan worden op het Bergwegplantsoen. Op die manier kunnen o.a. mensen uit het naastgelegen Humanitas gebouw meetuinieren. Het gaat om vier plantbakken van 80 cm diep en een gezamenlijke lengte van 16 m.

Wij hebben onlangs een definitieve beschikking ontvangen waarin staat dat de initiatieven zijn goedgekeurd!

Dankzij de Gebiedscommissie Noord kunnen we onze plannen in de praktijk gaan brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *